Aspecte din timpul activităților https://ro.padlet.com/dochiahrebenaci/3l6ugvz1vi3wwjvk.

starea de bine 1

 

Având în vedere perioada dificilă prin care trecem și ținând cont de cât de importantă este menținerea echilibrului emoțional, în perioada 21-25 martie, Școala Gimnazială Nr. 2 Timișoara va organiza un eveniment dedicat stării de bine – ”Săptămâna stării de bine a copiilor”.

În fiecare zi a săptămânii se va aborda o anumită temă, iar pe parcursul fiecărei ore se va urmări generarea stării de bine prin activități variate, jocuri și un cod vestimentar colorat. Luni- ziua emoțiilor sub genericul ”Mă simt bine!” d-nele psiholog Daniela Olosz, Alina Martin și Mihaela Vitan vor aborda tema gestionării emoțiilor și a autocontrolului.

Culoare zilei – roșu. Marți – ziua nutriției – ”Suntem ceea ce mâncăm”, d-na lector univ. Silvia Nicoleta Mirică va aduce în discuție importanța alimentației corecte și cum alimentele pot contribui la starea de bine.

Culoarea zilei – portocaliu. Miercuri – ziua încrederii în sine – ”Vreau!Pot!Reușesc!”, d-na Cristina Bara, coach, trainer și speaker va ajuta la creșterea încrederii în forțele proprii pentru a genera o stare de bine.

Culoarea zilei – galben. Joi – ziua împotriva bullyingului – ”NU bullying”, d-na psiholog Mihaela Erimescu din cadrul Organizației Salvați Copiii, va explica elevilor care sunt efectele bullying-ului, când și cum trebuie să luăm atitudine.

Culoarea zilei – albastru. Vineri – ziua sportului – ”Minte sănătoasă în corp sănătos”, vin să arate copiilor cât de importantă este acivitatea sportivă în crearea și menținerea stării de bine, Simona Amânar Tabără, multiplă campioană olimpică la gimnastică și Alexandru Olah, baschetbalist selectat în lotul național al României.

Culoarea zilei – verde. Jocurile pe teren și flash mob-ul propuse în pauze, jocurile de tipul celor de cunoaștere, de spargere a gheții, ș.a. chiar și glumele integrate în fiecare oră de școală și în fiecare zi, vor atrage după sine mai multă bucurie, entuziasm și conexiune între copii și cadrele didactice și prin urmare se va crea acea stare de bine pe care o dorim copiilor școlii și grădiniței.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s