Şcoala Gimnazială nr. 2 Timişoara - scurt istoric

Publicat: Joi, 05 Decembrie 2013

 scurt istoricȘcoala Gimnazială nr.2 Timișoara a fost înființată în anul 1974, este situată in partea de sud a orașului, în cartierul Calea Șagului, pe str. Mureș Nr.8. Din 1974 a funcționat ca și școală generală cu cls. I-VIII. Din 1990 și până în 1992 au funcționat și clase a IX-a și a X-a, iar din 1992 până în prezent funcționează cu cls. I-VIII. Pentru o perioadă de 3 ani au funcționat în școală și clase de Waldorf, alternativă educațională. Începând cu anul școlar 2012-2013 a fost arondată școlii ca structură Grădinița cu program prelungit nr. 29 Timișoara, situată pe str. Mureș Nr.6.

Zona Calea Șagului din punct de vedere socio-economic se caracterizează printr-un număr relativ mare de unități cu profil industrial, alimentar, medical etc. fapt care denotă și o densitate crescută a populației în zonă. Spațiul locativ este extrem de bine reprezentat, în zonă fiind amplasate un număr mare de blocuri și case. Din aceste considerente am constat și o creștere a populației școlare, reflectată în numărul de elevi și preșcolari înscriși.

În prezent în unitatea școlară învață un număr de 868 de copii, repartizați astfel:

  • Nivel preșcolar – 274 preșcolari – 9 grupe
  • Nivel primar – 374 elevi – 15 clase
  • Nivel gimnazial – 220 de elevi – 10 clase

 

Accesări: 2535
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Cabinet Psihologie

psihologieÎn cadrul şcolii noastre funcţionează un cabinet de asistenţă psihopedagogică coordonat de consilier şcolar Doina-Maria Grab.

Detalii...

 

Cabinet Logopedie

abcÎn cadrul şcolii noastre funcţionează un modern cabinet de logopedie. Aici sunt corectate cu succes...

Detalii...

Cabinet Medical Şcolar

cabinetÎn cadrul şcolii noastre funcţionează un cabinet medical. Consultaţi programul cabinetului...

Detalii...